Ενδιαφέρον από κινεζικές ψηφιακές πλατφόρμες για παραγωγές στην Ελλάδα

Χρόνος Ανάγνωσης
λιγότερο από
1 λεπτό

Ενδιαφέρον από κινεζικές ψηφιακές πλατφόρμες για παραγωγές στην Ελλάδα

Το ενδιαφέρον τους για παραγωγή εκπομπών οπτικοακουστικού περιεχομένου στην Ελλάδα εξέφρασαν οι δύο μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες της Κίνας, iQiyi/Baidu και Alibaba/Youku, σε συναντήσεις που είχαν με τον Γ.Γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, κ. Λ. Κρέτσο, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του τελευταίου στην Κίνα.

Αναγνωρίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ελλάδα στον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών, ο κ. Gong Yu, Διευθύνων Σύμβουλος της iQiyi, της δημοφιλέστερης κινεζικής εταιρείας διαδικτυακής ψυχαγωγίας, υπογράμμισε την πρόθεση της εταιρείας του να διερευνήσει τις δυνατότητες πραγματοποίησης εκπομπών οπτικοακουστικού περιεχομένου στον ελληνικό χώρο. Επίσης, η κα Zhang Lina, αρχισυντάκτρια της διαδικτυακής πλατφόρμας Youku - θυγατρικής του ομίλου Alibaba -, η κα Yang, Αντιπρόεδρος της εταιρείας και ο κ. He, Γενικός Διευθυντής Παραγωγής Πολιτιστικού Προγράμματος, εξέφρασαν το ενδιαφέρον του κινεζικού κολοσσού για παραγωγή προγραμμάτων μυθοπλασίας και πολιτιστικού περιεχομένου στη χώρα μας.

Τέλος, ο κ. Κρέτσος, στο πλαίσιο των εγκαινίων του Shanghai International Film Festival, του αρχαιότερου και μεγαλύτερου Φεστιβάλ Τηλεόρασης και Κινηματογράφου της Κίνας, παρουσίασε σε πάνω από 100 Κινέζους παραγωγούς την πρόσφατη παροχή επενδυτικού κινήτρου για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα. Μάλιστα, Κινεζικές εταιρείες συμφώνησαν να υλοποιήσουν τέσσερις κινηματογραφικές παραγωγές στη χώρα μας την επόμενη διετία.