Σεμινάριο: Πρόσωπο με πρόσωπο με την αριστουργηματική Όπερα του Πεκίνου

Χρόνος Ανάγνωσης
λιγότερο από
1 λεπτό

Σεμινάριο: Πρόσωπο με πρόσωπο με την αριστουργηματική Όπερα του Πεκίνου

Αναρτήθηκε στο:

Σεμινάριο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό διοργανώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους συντελεστές της παράστασης, να μάθουν τα μυστικά του μακιγιάζ του κινέζικου θεάτρου και πολλά-πολλά άλλα!

Ημερομηνία Έναρξης

Η Εθνική Όπερα του Πεκίνου, στο πλαίσιο της εμφάνισής της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και των εκδηλώσεων του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ελλάδας-Κίνας, διοργανώνει στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, σεμινάριο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι θεατές θα εξοικειωθούν με την ιστορία της όπερας του Πεκίνου ως είδους παραστατικής τέχνης, με τα σκηνικά και τα φροντιστηριακά αντικείμενά της που λειτουργούν συμβολικά, με τη μουσική και το τραγούδι που βασίζονται σε φολκλορικούς σκοπούς και ερμηνεύονται με παραδοσιακά όργανα, με τις διάφορες κατηγορίες ρόλων, με τα κουστούμια, τα αξεσουάρ και το μακιγιάζ που υπογραμμίζουν την προσωπικότητα του κάθε χαρακτήρα.

Θα μάθουν επίσης για την εκπαίδευση των ερμηνευτών της όπερας του Πεκίνου, η οποία είναι πολυετής και απαιτεί ποικίλες δεξιότητες: τραγούδι σύμφωνα με τα κινέζικα πρότυπα, απαγγελία με εκφορά λόγου που διαφέρει από την καθημερινή ομιλία, ηθοποιία, παντομίμα, χορευτικές και ακροβατικές ικανότητες με στοιχεία πολεμικών τεχνών.

Πληροφορίες:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τηλ. 210 7282333
Website: www.megaron.gr