Η Εθνική Όπερα του Πεκίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Χρόνος Ανάγνωσης
λιγότερο από
1 λεπτό

Η Εθνική Όπερα του Πεκίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αναρτήθηκε στο:

Η παράσταση της Εθνικής Όπερας του Πεκίνου «Γυναίκες στρατηγοί της οικογένειας Γιανγκ» εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ελλάδας-Κίνας 2017.

Ημερομηνία Έναρξης

Η Εθνική Όπερα του Πεκίνου μεταφέρει την μαγεία της Ανατολής στο Μέγαρο, με την παράσταση του επικού αριστουργήματος «Γυναίκες στρατηγοί της οικογένειας Γιανγκ», έναν ύμνο στο θάρρος και την ευφυΐα των γυναικών της Κίνας.  Μια μεγάλη παραγωγή με μουσική, τραγούδι, παντομίμα, πολεμικές τέχνες, χορό και ακροβατικά, ένα μοναδικό θέαμα με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμι, που ανεβαίνει  για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Πρόκειται για τη συγκινητική ιστορία της ξακουστής οικογένειας στρατηγών Γιανγκ από τη δυναστεία του Βόρειου Σονγκ. Πρωταγωνιστική φυσιογνωμία του έργου είναι η γιαγιά της οικογενείας, She Taijun, η οποία, ενώ παραθέτει γεύμα γενεθλίων για τον εγγονό της Yang Zongbao, που πολέμα στα σύνορα, μαθαίνει τη θλιβερή είδηση του θανάτου του. Στο μεταξύ, όλοι οι άνδρες της οικογένειας Γιανγκ έχουν πέσει ηρωικά στη μάχη, με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει ζωντανά μόνο στα γυναικόπαιδα. Παρά τα εκατό της χρόνια, η She Taijun θα τεθεί επικεφαλής της γυναικείας στρατιάς της οικογένειας, μιας στρατιάς που, ύστερα από πολλές περιπέτειες, θα κατατροπώσει τελικά τον εχθρό και θα επιστρέψει νικηφόρα στα πάτρια εδάφη.

Η παράσταση της Εθνικής Όπερας του Πεκίνου εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ελλάδας-Κίνας 2017.

Πληροφορίες:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τηλ. 210 7282333
Website: www.megaron.gr