Ένα ανεξάντλητο τοπίο εξερεύνησης, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη Ελλάδα

Χρόνος Ανάγνωσης
λιγότερο από
1 λεπτό

Ένα ανεξάντλητο τοπίο εξερεύνησης, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη Ελλάδα

Αναρτήθηκε στο:

Η κάθε διαδρομή στο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον της Δυτικής Ελλάδας διανθίζεται με διαχρονικές ψηφίδες πολιτισμού και έντονο ιστορικό ενδιαφέρον.

[Αρχαίο θέατρο Στράτου, Αιτωλοακαρνανία / Φωτό: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας]

Αρχαιολογικοί χώροι σε ανεπανάληπτες τοποθεσίες, ιστορικά τείχη και παραθαλάσσια κάστρα, γραφικά μοναστήρια και μουσεία μεγάλης πολιτιστικής σημασίας. Η κάθε διαδρομή στο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον της Δυτικής Ελλάδας διανθίζεται με διαχρονικές ψηφίδες πολιτισμού και έντονο ιστορικό ενδιαφέρον.

Στην Αιτωλοακαρνανία, οικισμοί και αρχαία θέατρα βρίσκονται διάσπαρτα παντού στην περιοχή. Το Αρχαίο Θερμό σας περιμένει να θαυμάσετε τις στοές της Αγοράς των Αιτωλών και τις σπάνιες ζωγραφικές μετόπες του ναού Θερμίου Απόλλωνα. Η Ακρόπολη των Οινιάδων θα σας συνεπάρει με τα εντυπωσιακά τείχη της καιτο Αρχαίο Θέατρο που επιβλέπει τον Αχελώο. Tο Κάστρο της Ναυπάκτου και το βενετσιάνικο λιμάνι μπορεί να είναι γνωστά σε όλους, λίγοι όμως επισκέπτονται άλλα καλοδιατηρημένα οχυρωματικά αξιοθέατα, όπως το κάστρο του Αντιρρίου και το φρούριο του Ακτίου, τα οποία είναι χτισμένα πάνω στη θάλασσα, ή το μεγαλοπρεπές κάστρο της Βόνιτσας πάνω στον κατάφυτο λόφο με θέα τον Αμβρακικό.

Τα ποικίλα και ενδιαφέροντα αξιοθέατα ιστορικής αξίας στην Αχαΐα, προϋποθέτουν αρκετό διαθέσιμο χρόνο: από τις σημαντικότερες πόλεις η Αρχαία Αιγείρα, εξακολουθεί να ανασκάπτεται. Κοντά στο Διακοπτό βρίσκεται η πανάρχαια Κερύνεια, όπου δεσπόζει το ελληνιστικό ηρώο. «Θύμα» ισχυρότατου σεισμού τον 4ο αι. π.Χ., η Αρχαία Ελίκη. Ναοί και μοναστήρια στην Αχαΐα αντικατοπτρίζουν τη θρησκευτική πίστη των ορθόδοξων Χριστιανών, προσκαλώντας είτε τον προσκυνητή, είτε το μελετητή της ιστορίας τους. Αφιερωμένοι στον Αγ.Ανδρέα, τον πολιούχο της Πάτρας, δύο Ιεροί Ναοί: ο Παλαιός και ο Νέος.

Τέλος, στην Ηλεία, η αρχαιότητα την προίκισε με ένα ανεκτίμητο δώρο, το ιερό φως της αρχαίας Ολυμπίας. Η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας συνιστά μια μοναδική εμπειρία. Το δέος και η συγκίνηση θα συνοδεύουν κάθε βήμα σας  στην κοιτίδα του Ολυμπισμού. Στο Αρχαιολογικό μουσείο Ολυμπίας τα εκθέματα ξεδιπλώνουν την πορεία του ιερού χώρου και αντανακλούν το ιδεώδες του αρχαιοελληνικού κάλλους. Άμεσα συνυφασμένη με τους Ολυμπιακούς αγώνες η αρχαία Ήλιδα έχει το δικό της μερίδιο στην ένδοξη ιστορία τους. Εδώ οργανώθηκαν πρώτη φορά το 776 π.Χ. Ο αρχαιολογικός χώρος και το νέο Αρχαιολογικό μουσείο Ήλιδας προσφέρουν αντιπροσωπευτικά δείγματα της μακραίωνης ιστορίας.