Τα ΕΛΤΑ τιμούν το Έτος Ελλάδας-Κίνας στην Θεσσαλονίκη

Χρόνος Ανάγνωσης
λιγότερο από
1 λεπτό

Τα ΕΛΤΑ τιμούν το Έτος Ελλάδας-Κίνας στην Θεσσαλονίκη

Με μια αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων και την παρουσίαση του βιβλίου «LI KI – Τελετουργικό και εθιμοτυπία στην οργάνωση κοινωνίας και κράτους της αρχαίας Κίνας», τα ΕΛΤΑ τιμούν το Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ελλάδας-Κίνας 2017, με την ευκαιρία της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ημερομηνία Έναρξης

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ως φορέας πολιτισμού, υποστηρίζουν την ενίσχυση και την αξιοποίηση των  πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας - Κίνας με την έκδοση Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων με τίτλο «2017 - Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών & Συνεργασίας των Πολιτιστικών Βιομηχανιών Ελλάδας - Κίνας» και του βιβλίου «LI KI – Τελετουργικό και εθιμοτυπία στην οργάνωση κοινωνίας και κράτους της αρχαίας Κίνας».

Η παρουσίασή τους διοργανώνεται από τα ΕΛΤΑ στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 όπου θα παραστούν και θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς και η ΑΕ ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Πρώτη Ημέρα Κυκλοφορίας της Σειράς γραμματοσήμων που αποτυπώνουν την συνάντηση στο παρόν των δυο μακραίωνων λαμπρών πολιτισμών Ελλάδας και Κίνας  οι οποίοι αποτελούν τους πνευματικούς πρωταγωνιστές Δύσης και Ανατολής.
        
Το βιβλίο LI KI, αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα κείμενα της κινεζικής γραμματείας και εκδόθηκε από τα ΕΛΤΑ μεταφρασμένο για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα. Η  παρουσίαση του LI KI θα γίνει από τον Καθηγητή του ΑΠΘ κ. Δημήτρη Μαυροσκούφη, Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, τον συγγραφέα - μεταφραστή του, Δρ. Χρήστο Καφτεράνη ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Μιχάλης Ψύλος, Πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα λειτουργήσει στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου εικαστική έκθεση προσωπογραφιών αρχαίων Ελλήνων και Κινέζων φιλοσόφων της ζωγράφου Σταματίνας Ντούτσουλη.

H εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.