Κινεζική Όπερα στην Ελευσίνα

Χρόνος Ανάγνωσης
λιγότερο από
1 λεπτό

Κινεζική Όπερα στην Ελευσίνα

Καθώς το διάσημο Θέατρο Όπερας Anhui Huangmei ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια παράσταση στα Αισχύλεια 2017, στην Ελευσίνα φιλοξενείται  έκθεση κουστουμιών κινεζικής όπερας έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Από το 2014, που η Ελευσίνα αδελφοποιήθηκε με την πόλη Haicheng της Κίνας, φημισμένα θεατρικά συγκροτήματα Κινεζικής Όπερας παρουσιάζουν έργα τους στο Φεστιβάλ Αισχυλείων κάθε χρόνο. Φέτος, στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί η όπερα Goddess Marriage, από το διάσημο Θέατρο Όπερας Anhui Huangmei, σε σκηνοθεσία Qiao Zhiliang.

Παράλληλα, στις 10 Αυγούστου εγκαινιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας έκθεση κοστουμιών Κινεζικής Όπερας. Η έκθεση, που θα είναι ανοικτή έως τις 9 Σεπτεμβρίου, διοργανώνεται από τον Δήμο Ελευσίνας σε συνεργασία με την κινεζική πρεσβεία στην Ελλάδα. Σε αυτήν παρουσιάζεται μια επιλογή από περίπου 100 αυθεντικά κοστούμια, φωτογραφίες και βίντεο, από τους πιο σημαντικούς τύπους παραδοσιακής και σύγχρονης κινεζικής όπερας. Αντιπροσωπεύουν 20 τύπους κινεζικής όπερας από 17 επαρχίες, σύμφωνα με τον Πρέσβυ της Κίνας στην Ελλάδα, Zou Xiaoli.

Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της έκθεσης, ο Πρέσβης Zou χαρακτήρισε την έκθεση ως δώρο του κινέζικου λαού προς την πόλη της Ελευσίνας. «Η κινεζική όπερα ενσωματώνει την ιστορία, τη λογοτεχνία, τη μουσική, το χορό, τη χειροτεχνία, τις πολεμικές τέχνες, είναι ένα πολύτιμο στοιχείο του κινεζικού πολιτισμού», τόνισε. «Η συνεργασία μεταξύ των πόλεων, των ανθρώπων και των κοινωνιών είναι μονόδρομος. Πρέπει να ενισχύσουμε τα κοινά σημεία που έχουμε και να εξομαλύνουμε τις διαφορές μας», σημείωσε. από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς.

Καθώς η Ελευσίνα έχει οριστεί Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, αμφότερες οι πλευρές τρέφουν υψηλές προσδοκίες για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας.

Πηγή: china.org.cn