Η Ελλάδα στην Shanghai Film Festival Market

Χρόνος Ανάγνωσης
λιγότερο από
1 λεπτό

Η Ελλάδα στην Shanghai Film Festival Market

Δεκατρείς χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, υπέγραψαν Μνημόνια κινηματογραφικής συνεργασίας και ανταλλαγών με τους οργανωτές του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης ( Shanghai International Film Festival – SIFF, 17-26 Ιουνίου 2017).

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο του Shanghai Film Festival Market για τις χώρες πολιτικής OBOR(One Belt-One Road), εκπρόσωποι κινηματογραφικών οργανισμών (όπως Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Film Commissions και Κέντρα Κινηματογράφου) από χώρες πολιτικής συνδεσιμότητας OBOR, μεταξύ των οποίων και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συζήτησαν για τις προοπτικές κινηματογραφικών συνεργασιών ξένων χωρών με την Κίνα.  Οι κινηματογραφικές ανταλλαγές θα ενισχύσουν την αμοιβαία κατανόηση και συνεργασία μεταξύ των λαών κατά μήκος του σύγχρονου «Δρόμου του μεταξιού», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της κινεζικής Κρατικής Αρχής Τύπου, Εκδόσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, κ. Zhang Hongsen, κατά την τελετή υπογραφής των μνημονίων, στις 17 Ιουνίου 2017.

Στην ομιλία της, η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κα Elise Jalladeau, αναφέρθηκε στο διεθνές προφίλ του Φεστιβάλ, στον πολυσχιδή του χαρακτήρα (Film Festival, Documentary Festival, Agora Market), στην διοργάνωση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εν γένει, στην εξωστρέφεια και το δυναμισμό του. Η ίδια σημείωσε, επίσης, την γενικότερη κινηματογραφική ανάκαμψη στην Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση, και τον δυναμισμό των νέων Ελλήνων κινηματογραφιστών.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Σαγκάη, κ. Βασίλης Ξηρός και ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας στο Πεκίνο, κ. Ευθύμιος Αθανασιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών, ειδικά στο πλαίσιο του Ελληνοκινεζικού Έτους  Πολιτιστικών Ανταλλαγών και Συνεργασίας Πολιτιστικών Βιομηχανιών. Σημείωσε δε, την  προοπτική φιλοξενίας Κινέζων παραγωγών στο πλαίσιο του Έτους και διοργάνωσης φόρουμ εξοικείωσης για τις δυνατότητες που προσφέρει στον τομέα αυτό η χώρα μας, καθώς και την προώθηση, από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σχετικού νομοσχεδίου για την διευκόλυνση και στήριξη παραγωγής ξένων ταινιών στον ελληνικό χώρο.

 

Tags