Η Θεσσαλονίκη καλωσορίζει την Κίνα

Χρόνος Ανάγνωσης
λιγότερο από
1 λεπτό

Η Θεσσαλονίκη καλωσορίζει την Κίνα

Η Κίνα θα είναι η τιμώμενη χώρα στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Σεπτέμβριος 2017)

Η Κίνα θα είναι η τιμώμενη χώρα στην 82η Διεθνή  Έκθεση Θεσσαλονίκης, τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση της Ελλάδας, η οποία παραδοσιακά λαμβάνει χώρα κατά τις αρχές Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Στόχος αυτής της απόφασης είναι να αναδείξει την υπάρχουσα συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας καθώς και να προωθήσει και να ενδυναμώσει τους διμερείς οικονομικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς.

Ο ορισμός της Κίνας ως «Τιμώμενης Χώρας» στην επικείμενη εμπορική έκθεση της Θεσσαλονίκης συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι του εορτασμού του 2017 ως «Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών και Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας». Σ’ αυτό το πλαίσιο, προγραμματίζεται μια σειρά επικοινωνιακών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για τη διάρκειας μιας εβδομάδας εμπορική έκθεση, ενώ μια σειρά φορείς και από τις δυο χώρες εμπλέκονται στο σχεδιασμό και την υλοποίησή τους.

Μήνυμα συνεργασίας εστάλη κατά τα εγκαίνια των εκδηλώσεων της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ. Η τελετή των εγκαινίων σηματοδότησε την έναρξη ενός αριθμού εκδηλώσεων που αναμένεται να κορυφωθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο στη 82η ΔΕΘ.

Η  Θεσσαλονίκη ήταν και μπορεί να γίνει εκ νέου σημαντικός σταθμός στον «Δρόμο του Μεταξιού», τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας, ενώ ο πρέσβης της ΛΔΚ Zou Xiaoli υπενθύμισε τη σημασία της ΔΕΘ ως πύλη και μείζονα κόμβο διακίνησης κινεζικών εμπορευμάτων προς την Ευρώπη.