Κινεζική Ζωγραφική XIEYI στην Αθήνα

Χρόνος Ανάγνωσης
λιγότερο από
1 λεπτό

Κινεζική Ζωγραφική XIEYI στην Αθήνα

Αναρτήθηκε στο:

Αριστουργήματα από το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα.

Ημερομηνία Έναρξης
Ημερομηνία Λήξης

Στο πλαίσιο του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ελλάδας – Κίνας, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) φιλοξενεί την έκθεση του Εθνικού Μουσείου της Κίνας (NAMOC) ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ XIEYI: Αριστουργήματα από το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας, από 22 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2017.

H έκθεση εγκαινιάζει τη συνεργασία του ΕΜΣΤ με το NAMOC για τη δημιουργία μιας γέφυρας σύνδεσης των δύο πολιτισμών, για τη διάδοση του κινεζικού πολιτισμού στην Ελλάδα, για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο λαών, για την αμοιβαία ανταλλαγή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών γνώσεων και πρακτικών με όχημα τον πολιτισμό. Στη συνέχεια το 2018, το NAMOC θα υποδεχθεί έκθεση του ΕΜΣΤ στο Πεκίνο με αντίστοιχους στόχους.

Η έκθεση χωρίζεται σε τρεις ενότητες – Ελεύθερο στιλ Ζωγραφικής, Εικονογραφία, Καλλιτεχνική Σύλληψη – και εκφράζει την επιδίωξη του NAMOC να προωθήσει την κουλτούρα και το ήθος του κινεζικού πολιτισμού. Τα έργα της έκθεσης αντικατοπτρίζουν τον πλούτο της κινεζικής τέχνης, τα σημεία της σύγχρονης εποχής καθώς και το ουμανιστικό πνεύμα που διατρέχει τα 5.000 χρόνια παράδοσης του κινεζικού πολιτισμού. Το κοινό θα βιώσει την ευγενή πολυτέλεια της ακαδημαϊκής ζωγραφικής και τη ρευστή χάρη της αισθητικής εικονογραφίας. Η Αρχαία Ελλάδα, το λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού, άσκησε μεγάλη επιρροή στην πορεία της παγκόσμιας ιστορίας μέσω της πολιτιστικής και τεχνολογικής της εξέλιξης. Με τη σειρά της η Κίνα, ένας από τους τέσσερις μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς του κόσμου, διαθέτει πολιτιστική παράδοση που συνεχίζεται απρόσκοπτα, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στον τομέα του εμπορίου και της τεχνολογίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου στις 20.00 και θα είναι ανοιχτά στο κοινό. Το ΕΜΣΤ επιδιώκοντας να δώσει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού κοινού να επισκεφθεί την έκθεση και να γνωρίσει την κινεζική τέχνη, θα έχει ελεύθερη είσοδο μέχρι και την 1η Οκτωβρίου 2017.

Πληροφορίες:
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Website: www.emst.gr