Τα αναμνηστικά γραμματόσημα προς τιμή του Ελληνοκινεζικού Έτους παρουσιάστηκαν στην Θεσσαλονίκη

Χρόνος Ανάγνωσης
λιγότερο από
1 λεπτό

Τα αναμνηστικά γραμματόσημα προς τιμή του Ελληνοκινεζικού Έτους παρουσιάστηκαν στην Θεσσαλονίκη

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησαν στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων με τίτλο «Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών & Συνεργασίας των Πολιτιστικών βιομηχανιών Ελλάδας-Κίνας 2017».

Η επίσημη ανακήρυξη του 2017 σε «Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών & Συνεργασίας των Πολιτιστικών βιομηχανιών Ελλάδας-Κίνας» αποτελεί έμπνευση και κίνητρο για την προώθηση των ελληνοκινεζικών σχέσεων και την ανάπτυξη της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής συνεργασίας και υποστηρίζοντας την ενίσχυση και την αξιοποίηση των διμερών πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, κυκλοφόρησαν στις 8 Σεπτεμβρίου 2017 την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων με τίτλο «Έτος Πολιτιστικών Ανταλλαγών & Συνεργασίας των Πολιτιστικών βιομηχανιών Ελλάδας-Κίνας 2017», προβάλλοντας παράλληλα των ρόλο τους ως φορέα πολιτισμού.

Τα τρία μοναδικά γραμματόσημα της Αναμνηστικής Σειράς, που σχεδιάστηκαν από την χαράκτρια των ΕΛΤΑ, Δρ Μυρσίνη Βαρδοπούλου, αποτυπώνουν τη συνάντηση στο παρόν δυο μακραίωνων λαμπρών πολιτισμών που αποτελούν τους πνευματικούς πρωταγωνιστές Δύσης και Ανατολής.

Στο πρώτο γραμματόσημο αποτυπώνονται συνδυαστικά τα δύο πολυσήμαντα σύμβολα των δύο μακραίωνων πολιτισμών, η ελιά και το μπαμπού, το πνευματικό περιεχόμενο των οποίων αντανακλάται στις εικαστικές τους απεικονίσεις στο πέρασμα των αιώνων. Στα δύο επόμενα γραμματόσημα αποτυπώνονται κοστούμια του αρχαίου θεάτρου από την Ελλάδα και την Κίνα, με το κινεζικό να αποκαλύπτει μια αρχαιοελληνική θεατρική μάσκα και το ελληνικό την εικαστική πλευρά της κινεζικής γραφής, ως δείγμα της παράλληλης πορείας και των σπουδαίων πνευματικών και πολιτιστικών κατακτήσεων των δυο λαών.

Μαζί με τα γραμματόσημα κυκλοφορούν επίσης εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας με παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς, τυποποιημένες σειρές γραμματοσήμων,  απλά λευκώματα γραμματοσήμων σειράς, κάρτες μάξιμουμ prepaid, και φυλλαράκια . Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως.

Η επίσημη παρουσίαση της αναμνηστικής σειράς έγινε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017,   σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τα ΕΛΤΑ στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση παρέστησαν και χαιρέτησαν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς και η ΑΕ ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli.

Περισσότερα: www.elta.gr