Αύγουστος 2017

Τσάιναταουν στην Θεσσαλονίκη για τους τουρίστες

[Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Η Θεσσαλονίκη ήταν παντελώς άγνωστη στην κινεζική αγορά. Ωστόσο με μικρά βήματα, ο Δήμος αναπτύσσει πρωτοβουλίες που θα την καταστήσουν ορατή στον κινεζικό χάρτη επενδύσεων. Ανάμεσα σε αυτές η συμμετοχή σε εκθέσεις, οι επισκέψεις, η ενεργή συμμετοχή του ΑΠΘ σε προγράμματα αλλά και η ενθάρρυνση της μετατροπής της περιοχής της οδού Αισώπου σε μια πραγματική Chinatown.

Έχετε επενδύσει στην εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης. Το άνοιγμα αφορά και την Κίνα; Με ποιον τρόπο; 

Η επιστήμη και η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων και Κινέζων σε δύο εκθέσεις στην Αθήνα και το Πεκίνο

Ανταλλαγή εκθέσεων μεταξύ του Μουσείου Ηρακλειδών στην Αθήνα και του Μουσείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας (ΜΕΤΚ) στο Πεκίνο, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών και Συνεργασίας Πολιτιστικών Βιομηχανιών Ελλάδας-Κίνας.

Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία στο Μουσείο Ηρακλειδών

Το Μουσείο Ηρακλειδών στην Αθήνα φιλοξενεί από τον Σεπτέμβριο, στα δύο κτίριά του, την έκθεση «Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία», του Μουσείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία.

Τα ελληνικά λιμάνια και ο νέος «Δρόμος του Μεταξιού»

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ.του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), Δημήτρης Ρούτος, μιλά στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε σχετικά με τη σημασία των ελληνικών λιμανιών στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Κίνας για την πρωτοβουλία Belt and Road Initiative (BRI).