Ιούλιος 2017

«Το λιμάνι του Πειραιά είναι η αιχμή του δόρατος της ελληνοκινεζικής συνεργασίας»

«Ο Πειραιάς είναι για την Κίνα η πόρτα εισόδου της στην Ευρώπη», τονίζει ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης που, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Πεκίνο, διαπίστωσε το έντονο κινεζικό ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στον δήμο του.

«Ισχυρό το κινεζικό επενδυτικό ενδιαφέρον»

[Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ]

«Η γεωγραφική θέση της χώρας μας την καθιστά φυσική γέφυρα Ευρώπης και Ασίας και προνομιακό εταίρο για το κινεζικό εμπόριο», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Και περιγράφει την ελληνική στρατηγική για την αξιοποίηση αυτών των πλεονεκτημάτων.

Για την «στρατηγική συνεργασία» Ελλάδας-Κίνας ακούμε εδώ και πολύ καιρό. Τι έχει αλλάξει τον τελευταίο χρόνο;

Η Ελλάδα στην Shanghai Film Festival Market

Δεκατρείς χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, υπέγραψαν Μνημόνια κινηματογραφικής συνεργασίας και ανταλλαγών με τους οργανωτές του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σαγκάης ( Shanghai International Film Festival – SIFF, 17-26 Ιουνίου 2017).

«Είμαστε ακόμη στην αρχή ως προς τις σχέσεις μας με την Κίνα»

Πριν γίνει Περιφερειάρχης Αττικής η Ρένα Δούρου είχε την ευθύνη του τομέα εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δίνει προτεραιότητα στην διπλωματία της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας. Επενδύει στην εξωστρέφεια και εργάζεται για την δημιουργία ισχυρών διαύλων συνεργασίας με την Κίνα.