Εκπρόσωποι Αρχαίων Πολιτισμών συναντώνται στην Αθήνα

Χρόνος Ανάγνωσης
λιγότερο από
1 λεπτό

Εκπρόσωποι Αρχαίων Πολιτισμών συναντώνται στην Αθήνα

Αναρτήθηκε στο:

Η 1η Υπουργική Διάσκεψη του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 24.04.2017

Ημερομηνία Έναρξης
Ημερομηνία Λήξης

Τη Δευτέρα 24 Απριλίου, συγκαλείται στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο, η πρώτη Υπουργική Διάσκεψη του «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών» (Ancient Civilizations Forum), μιας πρωτοβουλίας στην οποία συμμετέχουν συνολικά δέκα κράτη που εκπροσωπούν σημαντικούς αρχαίους πολιτισμούς: η Ελλάδα, η Κίνα, η Αίγυπτος, η Βολιβία, η Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν, η Ιταλία, το Μεξικό και το Περού.

Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την επίσημη σύσταση του Φόρουμ και πραγματοποιείται έπειτα από κοινή πρόσκληση που απηύθυναν ο κ. Κοτζιάς και ο Κινέζος ομόλογός του, κ. Wang Yi.

Οι εργασίες της Υπουργικής Διάσκεψης θα ξεκινήσουν στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 09:00. Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το ρόλο του πολιτισμού ως παράγοντα ήπιας ισχύος και της διεθνούς πολιτιστικής συνεργασίας ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης.

Οι εργασίες του Φόρουμ θα ολοκληρωθούν με την παραχώρηση συνέντευξης Τύπου, μετά την οποία θα ακολουθήσει ξενάγηση των επισήμων στο Μουσείο της Ακρόπολης.